Pozvánka na Pouť rodin 11. května na Maria Hilf

Pár dní po naší farní pouti se na poutním místě Maria Hilf bude konat tradiční Pouť rodin. Letošní program má opět duchovní i tvořivou stránku.

Hlavní téma letošní Poutě rodin na Maria Hilf souvisí s bl. rodinou Ulmovou. Takzvaní „Samaritáni z Markové“ se ujali za druhé světové války židovských sousedů a ukryli je u sebe doma. Po odhalení celou rodinu včetně sedmi dětí vyvraždili nacisté. Poutní místo Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor získal ostatky Ulmových a v prvních květnových dnech relikvie putuje diecézí v rámci modlitební novény za rodiny. Při slavnostní mši svaté na Pouti rodin pak biskup Martin uloží relikvii do poutního kostela.

Samotný program poutě začíná v sobotu 11. května ve 13.30 modlitbou růžence. Ve 14.00 pak biskup Martin povede slavnostní bohoslužbu. Duchovní program následně pokračuje s příležitostmi ke svátosti smíření, adorací (16.30) a závěrečným požehnáním (17.00).

Především děti se mohou v mezičase těšit na další z dobrodružství myšky Klárky a veverky Terky zpracované Divadélkem Ententýky. Chybět nebude ani tvořivá dílnička, hernička, lesní pedagogika a samozřejmě skákací hrad. Plné žaludky zajistí osvědčená domácí kavárna s výběrovou kávou a zákusky.

Chcete-li tedy stmelit rodinné vztahy a načerpat nové podněty ke společnému kráčení za Bohem, vydejte se v květnu do Zlatých Hor.

Jako přípravu celé diecéze na tuto slavnost zve biskupství k modlitbě novény za rodiny, kde budeme prosit bl. Ulmovy o přímluvu. 

Novéna za rodiny

Článek www.cirkev.cz